Verse pasta 3/3

Gnocchi is een heerlijke pasta op basis van aardappel, bloem en ei. Gebruik hiervoor licht kruimige aardappelen.

Na lang proberen ben ik ze als volgt gaan maken. Was de aardappelen, prikken ze in met een vork en pof ze op 180ºC. in de oven. Dit duur 30-60 minuten afhankelijk van de grote van de aardappel. Schep het vruchtvlees uit de aardappel en haal door de aardappelpers heen. Meng 100 gram aardappel, 50 gram ‘oo’ bloem en 1 eidooier. Kneed het deeg voorzichtig en niet te lang. Rol het uit tot een lange worst en sneed het deeg in reepjes. Vorm de reepjes naar wens en kook in in flink gezouten water. Als de gnocchi gaat drijven is die gaar. Schep de gnocchi in een grote koekenpan met tomatensaus en rasp er wat parmezaan overheen. Voeg eventueel een klontje boter toe. Serveer in een warm bord en rasp er wat parmezaan en verse peper over.

Dit is genoeg voor een hoofdgerecht voor 2 personen. Een heerlijk hartverwarmend gerecht voor de gure wintermaanden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s