Verse pasta 1/3

Verse tagliatelle, heel eenvoudig maar heel lekker! Ik maak nu zo’n 12 jaar zelf pasta. De receptuur is vaak 1 ei en 100 gram bloem. Maar een 1 is niet altijd even groot, dus dat geeft zeer wisselende resultaten. Ik ben erachter gekomen dat de beste verhouding 1 ei en 2x zoveel ‘oo’ bloem is. Dus een klein ei van 40 gram heeft 80 gram bloem nodig. Heel goed kneden en dan laten rusten in de koelkast, het liefst rond de 8 uur. Dat maakt het rollen een stuk makkelijker. Rol het deeg uit, snijd het in lange repen en kook het in flink gezouten water totdat het beetgaar is. Hoe dunner de pasta is uitgerold, hoe sneller deze gaar is.

In een andere pan heb ik tomatensaus gemaakt. Schep de pasta in deze pan en rasp er wat parmezaan overheen. Voeg eventueel een klontje boter toe. Serveer in een diep bord en garneer met basilicum, wat parmezaan en zwarte peper.

Deze hoeveelheid is perfect voor 2 personen als hoofdgerecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s