Rode Risotto (nieuwe poging)

Vorig jaar bezocht ik tijdens een wijnreis met Erik en Arjen van de Wijntherapeut de Champagne en Loire. Een onvergetelijke reis met geweldige bezoeken aan wijnhuizen en wijnbeurzen. We hebben honderden wijnen geproefd en ik heb heel veel geleerd. De wijnboeren waren stuk voor stuk heel vriendelijk, maar één is mij extra bijgebleven namelijk: Domaine Philippe Gilbert. Alle zijn wijnen waren bijzonder lekker, de witte wijnen (Sauvignon Blanc) maar ook de rode wijnen (Pinot Noir). Toen wij weggingen gaf ik hem een album van mijzelf. Hij speelt graag muziek voor zijn druivenstokken, dus wellicht heeft de oogst van 2018 wat van mij in zich… Hij vroeg mij een wijn uit te kiezen welke ik het lekkerst vond. Dat werd de Menetou-Salon ‘Les Renardieres’ 2014. Deze gaf hij mij mee. Thuis was de wijn nog lekkerder dan daar, een ongelooflijk elegante Pinot Noir.

Maar… wat eet je daarbij. Ik vond het wel weer een mooie poging voor een risotto met biet. Tegenwoordig fermenteer ik rode bieten en maak ik Kvass. Dit maak je door een grote rode biet (met schil) in stukken en in een steriele pot te stoppen. Vul aan met water tot alles onder staat en roer er dan een eetlepel zout doorheen. Na 2-3 dagen is het sap klaar voor gebruik. De bieten kun je tot 3 keer hergebruiken.

Maak een risotto klaar als altijd, maar voeg nu in plaats van bouillon kvass toe. Dit geeft een dieprode risotto met een heerlijke aardse smaak. Schep in een mooi diep bord en rasp er nog wat extra parmezaan overheen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s