Koolrabi

Een jaartje terug ontdekte ik de koolrabi. Een ideale groente, mijns inziens althans. Licht van smaak, veel structuur en heel veelzijdig. Koolrabi kan rauw gegeten worden, maar ik bak het graag licht met olijfolie, venkelzaad, peper en zout. De olijfolie kan ook vervanger worden door boter voor een bredere smaak.

De linzen zijn 8 uur voorgewerkt, vervolgens schoongespoeld en afgegoten. Daarna kort in zonnebloemolie gebakken tot ze knapperig zijn en licht gezouten. Het is ook leuk de geweekte linzen te bewaren in de koelkast zodat ze gaan spruiten. Dit geeft een extra mooi effect en maakt de linzen nog knapperiger bij het bakken.

De sla is licht aangebakken in dezelfde pan als de koolrabi. Ook staat er een kleine Baquette-épi op de foto. Zelfgemaakt en 100% zuurdesem. Daarover later meer…

Bij dit gerecht heb ik gekozen voor de ‘Ilfinger’ Sauvignon Blanc van Rainer Schnaitmann. Een wijnmaker uit Fellbach in Würtemmberg in Duitsland. ‘Ilfinger’ is de naam van zijn betere

‘Wilfinger’ Sauvignon wijngaard. Deze fles (en nog 5 andere) heb ik van hemzelf cadeau gehad toen ik zijn wijnhuis bezocht onderweg naar een optreden in Zwitserland. Wat een aardige man! En… wat een goede wijnmaker. Al zijn wijnen zijn lekker! Hij werkt volledig biologisch en zijn wijnen stuiven van het fruit. Super!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s