Snijboon 3/3

Snijboon is in het Engels een ‘string bean’. Dat deed mij gelijk denken aan ‘Night Owl’ van James Taylor. In het 3e couplet zingt hij namelijk: “but don’t come looking for ‘string bean’ to lend you a hand because my eyes can’t stand the light”. ‘String bean’ is kennelijk ook een lang en dun persoon. Misschien is dat wel de reden dat deze groente mij zo aanspreekt.

Dus weer de snijboon. Dit keer samen met een verse pasta. Voor dit gerecht heb ik de bonen weer kort gekookt en de spinazie geblancheerd.

Dan de pasta: +- 100 gr bloem en 1 ei. Goed mengen en dan heel goed kneden tot een soepel deeg. Ergens tussen 1 uur tot een 1/2 dag in de koelkast. Uitrollen, in reepje snijden en in flink gezouten water koken totdat de pasta beetgaar is. Dit gaat vrij vlot als de pasta mooi dun is uitgerold.

Zet tijdens het koken van de pasta vast een grote pan klaar op laag vuur. Doe er een flinke klont boter erin. Schep als de pasta gaar is in deze pan. Voeg ook de groenten toe. Rasp er wat parmezaan overheen en meng goed door elkaar. Voeg nog wat citroen sap en/of schil toe naar smaak.

Op de foto samen met een glas ‘Am Berg’ Grüner Veltliner van Weingut Ott uit Oostenrijk. Een heerlijke lichte, verfrissende witte wijn met een licht vettig mondgevoel en aroma’s van citrus. Een super combinatie!

6598E6D9-EB72-4462-B2B5-90AB40CABF4B.JPG81C936E8-729B-4767-988E-B0B5B463B69E.JPG9EDEAAB6-AB65-41A1-950E-B73ABD493A43.JPG

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s