Snijboontjes 1/3

De snijbonen liggen weer in de schappen. Misschien lagen ze er al eerder, maar nu vielen ze mij pas op… Wat een mooie groente is dat! Heerlijk, knapperig, veelzijdig, mooi om te zien en gemakkelijk klaar te maken. Kook de snijboon in z’n geheel in gezouten water totdat ze beetgaar zijn. Ongeveer 5 minuten. Zo behouden ze mooi de kleur en structuur. Dan snijd ik ze door de helft en in de lengte zodat er niet zo’n enorme boon op het bord ligt.

In dit gerecht combineer ik het met een knolselderij puree, gegrilde knolselderij, licht gebakken sla en sesamzaad. Zo krijg je een gerecht met verschillende structuren en smaken, fris, knapperig en zacht en romig. Dit maakt het een echt hoofdgerecht (naar mijn idee).

Perfect in combinatie met de Pacherenc du Vic Bilh 2016 Odé Aydie van Famille Laplace uit de Gascogne. Een heerlijke, rijke en krachtige, licht oxidatieve witte wijn met een romig mondgevoel, maar ook veel frisheid en veel spanning. Wat een wijn! En zeker voor deze prijscategorie. Proost!

 

B47EEF19-4FC2-4D83-AE38-01CC79D115BB.JPGF7210FD8-8115-449A-A534-DCB8CA49067D.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s