Hoummous, houmus, hummus, hoemoes, humous….

Lekker hoor die hoummous, houmus, hummus, hoemoes, humous…. Net als de spelling kun je met de receptuur en het gebruik eindeloos variëren! Ideaal!

Zo maak ik humus: eerst week ik de gedroogde kikkererwten ongeveer 8-10 uur. Dan kook ik de kikkererwten vrij lang zodat ze echt zacht worden. Vervolgens giet ik de kikkererwten af, voeg ik tahin (sesampasta) toe, limoen of citroensap, en zout. Ik laat de knoflook altijd weg omdat ik dat te overheersend vind. En ik voeg extra gebakkeen sesamzaad toe voor de smaak. Dit alles kan samen in de keukenmachine. Als de humus te droog is voegde ik in het verleden vaak olie toe, maar dan wordt de humus wel wat vet. Daarom gebruik ik tegenwoordig water in plaats van olie. Dat scheelt een hele hoop!

Dit keer heb ik de humus gebruikt in een zomers gerecht gegrilde gele en oranje wortels, dungesneden rode kool, kikkererwtjes, ingelegde rode uitjes, radijs, kropsla en sesam.

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s