Lekker hoor die hoummous, houmus, hummus, hoemoes, humous…. Net als de spelling kun je met de receptuur en het gebruik eindeloos variëren! Ideaal!
Zo maak ik humus: eerst week ik de gedroogde kikkererwten ongeveer 8-10 uur. Dan kook ik de kikkererwten vrij lang zodat ze echt zacht worden. Vervolgens giet ik de kikkererwten af, voeg ik tahin (sesampasta) toe, limoen of citroensap, en zout. Ik laat de knoflook altijd weg omdat ik dat te overheersend vind. En ik voeg extra gebakkeen sesamzaad toe voor de smaak. Dit alles kan samen in de keukenmachine. Als de humus te droog is voegde ik in het verleden vaak olie toe, maar dan wordt de humus wel wat vet. Daarom gebruik ik tegenwoordig water in plaats van olie. Dat scheelt een hele hoop!
Dit keer heb ik de humus gebruikt in een zomers gerecht gegrilde gele en oranje wortels, dungesneden rode kool, kikkererwtjes, ingelegde rode uitjes, radijs, kropsla en sesam.
Verukkelijk!
LikeLike